«ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ στον Αγ. Γερμανό» Αύγουστος 2010

 

Κυριακή 8 Αυγούστου
μουσική βραδιά με τα χάλκινα των «Χρυσοδάκτυλων» από την Έδεσσα

Τετάρτη 11 Αυγούστου
μουσική βραδιά με το παραδοσιακό κλαρίνο του Νίκου Φιλιππίδη και την κομπανία του

Τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ στον Αγ. Γερμανό είναι ένας νέος πολιτιστικός θεσμός που θέλουμε να καθιερώσουμε κάθε καλοκαίρι στο χωριό.

Σκοπός μας είναι η οργάνωση μουσικών δρώμενων από ξεχωριστούς μουσικούς, ανοικτών σε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Πρεσπών. Οι συναυλίες θα οργανώνονται στην πλατεία του χωριού, στις αρχές κάθε Αυγούστου.

Για ξεκίνημα διαλέξαμε την παραδοσιακή ορχήστρα των χάλκινων πνευστών «Χρυσοδάκτυλοι», μια παρέα μουσικών που ιδρύθηκε το 1981 και εδρεύει στην Έδεσσα. Οι «Χρυσοδάκτυλοι» έχουν καθιερωθεί ως μια μπάντα με προσωπικό ήχο, που προσφέρει ένα γνήσιο τρόπο διασκέδασης. Τα τραγούδια τους τα έμαθαν από οργανοπαίχτες σε μπάντες πνευστών, που υπήρχαν από τις αρχές του αιώνα στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία.

Αποτελούνται από τον κλαρινίστα Πέτρο Αγανάκη που είναι και γεωργός, τον ακορντεονίστα Αντώνη Τσότση που έχει και αποστακτήρα (καζάνι) τσίπουρου, τον Τάσο Δίσκο που παίζει κορνέτα, γκάιντα, μπουζούκι κ.α. και είναι και δάσκαλος μουσικής και τους Τραϊανό Βέλκο στην κορνέτα, Λάζαρο  Κωστόπουλο στο βαρύτονο, Γιώργο Μπεσέρη στο σαξόφωνο και Δημήτρη Ορνίτσα στα τύμπανα, που είναι επαγγελματίες μουσικοί από μικροί. Όλοι τους έχουν μαθητεύσει σε παραδοσιακούς μουσικούς, και προέρχονται από μουσικές οικογένειες.

Η δεύτερη μουσική βραδιά ήταν αφιερωμένη στην ηπειρώτικη μουσική, με σκοπό να στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι – πανηγύρι με το μοναδικό ήχο του κλαρίνου του Νίκου Φιλιππίδη, μαζί με τους Κώστα Φιλιππίδη λαούτο και τραγούδι, Βαγγέλη Κουμτζή από την Καστάνιανη βιολί, Βασίλη Γαλάνη κρουστά και Άρη Ντίνα τραγούδι. Ο Νίκος Φιλιππίδης είναι ένας τους καλύτερους Έλληνες ερμηνευτές με βαθιά γνώση της μουσικής μας παράδοσης και πλούσια δισκογραφία.

   ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη τους παρακάτω ιδιώτες και φορείς:

Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε., Νομαρχία Φλώρινας, Δήμο Πρεσπών, Κων/νο Παρθενόπουλο, Βασίλη Τσέπα, ξενώνα «Αγ. Γερμανός» – Πετρούλα Μπόιτση & Κώστα Χαντζάρα, ταβέρνα «Πρέσπειον» – Νίκο Αραμπατζή, χιονοδρομικό κέντρο TOTTIS Βίγλα Φλώρινας, Βασίλη Γεωργιάδη, Σταύρο Ζάρο & Νίκο Στεργίου, ταβέρνα «η Συντροφιά» Γερμανό Χριστιανόπουλο, Αντώνη Χριστάκη, Νίκο Τσίκο, Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και Σοφία Ζουζέλη.

Ευχαριστούμε και τους κατοίκους του χωριού μας, χωρίς τη συμμετοχή των οποίων θα ήταν ανέφικτη η πραγματοποίηση όλων όσων καταφέραμε.

    ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ           ΕΡΑ Φλώρινας και Ράδιο Λέχοβο

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s